Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Η κοινή Ορειβατική πορεία στην Καλλιπεύκη – Μεταμόρφωση

Η τελευταία κοινή πορεία των θεσσαλικών συλλόγων (και όχι μόνο) για το 2017 θα διοργανωθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από την Υπαίθρια Ζωή Λάρισας (ΥΖ Λάρισας) και τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας (ΕΟΣ Λάρισας) και ξεκινά από το χωριό Καλλιπεύκη (1054μ) έως την κορυφή Μεταμόρφωση του Κάτω Ολύμπου (1588μ).
Η Καλλιπεύκη απέχει απόσταση περίπου 50χλμ από τη Λάρισα και διαδρομή διάρκειας μιας ώρας, με κατεύθυνση βόρεια.

Η οδική διαδρομή από τη Λάρισα είναι, από την παλιά Εθνική οδό προς το Μακρυχώρι είτε με παράκαμψη στον κόμβο Γυρτώνης (χωρίς διόδια) και μέσω της παράπλευρης οδού, είτε από την εθνική οδό στην έξοδο Μακρυχωρίου (με διόδια εξόδου) όπου φτάνουμε στο Μακρυχώρι (20 χλμ από Λάρισα). Αφού περάσουμε έξω από τα πρώτα σπίτια κατευθυνόμαστε προς τους Γόννους και περνώντας τον Πηνειό από τη γέφυρα των Γόννων (23 χλμ από Λάρισα) φτάνουμε στην κεντρική πλατεία των Γόννων (28 χλμ από Λάρισα). Τελικά ανηφορίζουμε το χαμηλό βουνό Γκουνταμάνι και φτάνουμε σε αυχένα με θέα προς την παλιά αποξηραμένη λίμνη και την Καλλιπεύκη (50 χλμ από Λάρισα).

Η ορειβατική διαδρομή από το χωριό κινείται ΒΑ προς την περιοχή ¨πατωμένη¨ και μετά από ήπιο μονοπάτι και δασικό δρόμο φτάνουμε στη θέση όπου ξεκινά το ανηφορικό μονοπάτι προς την κορυφή. Από εκεί η θέα είναι μοναδική τόσο στις κατάφυτες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου και στις υψηλές κορυφές του Ολύμπου όσο και στο μεγάλο οροπέδιο που προέκυψε από την αποξήρανση το 1911 της Ασκουρίδας λίμνης. Η συνολική πορεία με επιστροφή είναι γύρω στα 12χλμ και διάρκειας 5 ωρών.

Ώρα εκκίνησης της πορείας ορίζεται στις 9:30πμ από την Καλλιπεύκη.

Η ώρα αναχώρησης του λεωφορείου από την κεντρική πλατεία είναι στις 7.30 π.μ.
Πληροφορίες στα τηλ. 2410250818, 6932603825, 6939077172