Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Τριήμερο στην Κεφαλονιά

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από το Σάββατο 15 έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα γίνει η ορειβατική εκδρομή στην Κεφαλονιά.
Η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις σε αξιόλογες περιοχές και μνημεία του νησιού, τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ενδιαφέροντος (λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, σπήλαιο Δρογκαράτη κλπ), στις ωραιότερες παραλίες του και στους ορεινούς όγκους του, με αποκορύφωμα την ανάβαση στον Αίνο (1628μ) την Κυριακή.
Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, ιδρύθηκε το 1962, κυρίως για να προστατευθεί ότι είχε απομείνει από το άλλοτε ακμαίο και μεγαλόπρεπο δάσος του, το οποίο συνίσταται σχεδόν αποκλειστικά από ένα από τα ωραιότερα δασικά δένδρα, δηλαδή από την κεφαλληνιακή Ελάτη (Abies cephalonica). Και δικαίως κηρύχθηκε ως Εθνικός Δρυμός ο Αίνος, αφού το όρος αποτελεί κατά τον Διεθνή Κώδικα Βοτανικής την κλασσική θέση του ενδημικού για την Ελλάδα είδους της κεφαλληνιακής Ελάτης. Αλλά και πέραν τούτου γιατί το όλον οικοσύστημα του Αίνου είναι ιδιαιτέρου επιστημονικού και αισθητικού ενδιαφέροντος και αποτελεί τον πνεύμονα της Κεφαλονιάς και την καρδιά της πλούσιας βιοποικιλότητας της νήσου.
Αναλυτικό πρόγραμμα θα καταρτιστεί και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Το κόστος της συμμετοχής έχει καθοριστεί, οπότε τηλεφωνήστε ή περάστε από το σύλλογο για να κάνετε κράτηση έγκαιρα. Επιπλέον πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου Μανδηλαρά 5Β, τηλέφωνο 2410250818 (καθημερινά από 7-9μμ και Τετάρτη 11πμ-1μμ) έως τη Μεγάλη Πέμπτη και από την επόμενη Πέμπτη 2 Μαΐου και μετά.