Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Κοινή Θεσσαλική Πορεία

Η επόμενη κοινή θεσσαλική πορεία θα γίνει στις 30 Ιουνίου στο Δασόκτημα Πολυδενδρίου στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.

Η πορεία οδεύει δίπλα στο ρέμα αρχικά σε χωματόδρομο 3χλμ και μετά μπαίνει σε δασώδες μονοπάτι για άλλο 1χλμ όπου βγαίνει σε δασικό δρόμο και σε λίγο στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Πολυδενδρίου που χρονολογείται στα τέλη του 16ου αιώνα. Στη συνέχεια μπαίνουμε εκ νέου σε μονοπάτι και περνώντας τριγωνομετρικό σημείο της ΓΥΣ και διασταυρώνοντας δευτερεύοντα μονοπάτια θα φτάσουμε στο μεγάλο λιβάδι όπου βρίσκεται ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το σημείο είναι γνωστό στους ντόπιους αλλά και τους Λαρισαίους για τις ωραίες νυχτερινές καλοκαιρινές συναυλίες που γίνονται. Εδώ θα γίνει η κυρίως στάση των πεζοπόρων. Διανυθείσα απόσταση από την αφετηρία περίπου 8χλμ. Ο ναός φέρει έτος θεμελίωσης το 1568. Τοιχογραφίες πολύ καλής τέχνης κοσμούν και τους δύο ναούς ενώ πλήθος αρχαίων επιγραφών στο δάπεδο του πρώτου μαρτυρούν την πιθανότητα ύπαρξης αρχαίου ιερού στην περιοχή. Κατόπιν οδεύοντας πίσω στο ίδιο μονοπάτι για 1χλμ περίπου θα βγούμε για λίγο σε δασικό δρόμο και θα μπούμε αμέσως σε κατηφορικό δασωμένο μονοπάτι έως βγούμε στον κύριο χωματόδρομο για την Παναγία και σε λίγο στον άσφαλτο της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Σκλήθρου, δίπλα στην ταβέρνα ¨μαύρο πρόβατο¨ και απέναντι από την ταβέρνα ¨μπαλκόνι στο Αιγαίο – Γούλας”.

Είναι μια πεζοπορική διαδρομή κατάλληλη για όλους χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές μήκους περίπου 12χλμ, που θα καταλήξει για μπάνιο στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, με την τεράστια – μήκους άνω των 10χλμ – παραλία των οικισμών Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας.
Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου Μανδηλαρά 5Β, 2ος όροφος και στα τηλέφωνα 2410 250818 καθημερινές 7-9μμ και Τετάρτες 11-1μμ.

Πορεία: παραλία – Παναγία (κοίμηση της Θεοτόκου)
ΩΠ: 4,5 ΒΔ: 1
Ώρα αναχώρησης: 08:00πμ
Αρχηγός: το Δ.Σ. του συλλόγου

Υπενθυμίσεις:
α) Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο της λαϊκής της Τετάρτης. Αν αλλάξει κάτι θα υπάρξει νέα ενημέρωση.
β) Τυχόν ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 20:00 μμ, αλλιώς θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο της εκδρομής.