Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 28-29 ΟΚΤ 2023 ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ-ΣΕΡΡΕΣ-ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 28-29 ΟΚΤ 2023 ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ-ΣΕΡΡΕΣ-ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  1. ΩΡΑ-ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:Στις 07:00 π.μ., αναχώρηση με λεωφορείο από το χώρο στάθμευσης στο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας, με προορισμό το οχυρό Ρούπελ. Θα γίνει και ενδιάμεση στάση στο ΣΕΑ Κορινού για καφέ.

 

ΕΙΚΟΝΑ 1: Δρομολόγιο ΛΑΡΙΣΑ-ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ

 

  1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

α. 1η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στο οχυρό Ρούπελ(Όπως Εικόνα 1) και περιήγηση.Το Οχυρό Ρούπελ αποτελεί αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία «Οχυρά») κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Λοιπές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οχυρού: https://www.roupel.gr/.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, αναχώρηση για την πόλη των Σερρών. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και το βράδυ θα ακολουθήσει διασκέδαση στο χωριό Λευκώνας, στην ταβέρνα «Γεύσεις του Καλαμάρα»(Κων/νου Καραμανλή 65, Λευκώνας).


Εικόνα 2: Δρομολόγιο Οχυρό Ρούπελ-Σέρρες

β. 2η ΗΜΕΡΑ

    Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 0800 π.μ. για τα Άνω Πορόια(Εικόνα 3).Θα ακολουθήσει ορειβατική πορεία στο Όρος Μπέλες, όπως φαίνεται στην Εικόνα 4.Εικόνα 3: ΔρομολόγιοΛευκώνας-Άνω ΠορόιαΕΙΚΟΝΑ 4: Ορειβατική Πορεία 2ης Ημέρας

  1. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Η διαδρομή θα ξεκινήσει βόρεια του χωριού Άνω Πορόια και θα καταλήξει στο θρυλικό πολυβολείο-μνημείο(Εικόνα 5) στην τοποθεσία «Ομορφοπλαγιά». Την ηρωική αντίσταση και θυσία του Λοχία Δημήτρη Ίτσιου ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Μπορείτε να την δείτε στο άρθρο: https://www.mixanitouxronou.gr/dimitris-itsios-o-lochias-pou-stamatise-tin-germaniki-epelasi-me-pente-antres-exolothrefse-apo-to-polivolio-pano-apo-250-stratiotes-tis-vermacht/.


       

Εικόνα 5: Μνημείο με το πολυβολείο

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αποστόλης Δημακόπουλος (τηλ. 6972084179).

        ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5ω (περίπου με στάσεις) – Ανάβαση 3ω, κατάβαση με αντίστροφη πορεία 2ω.

        ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Συνολικά 12χλμ.

        ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: +911μ.

        ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1 (+). Πληροφοριακά, η διαδρομή αυτής της κατηγορίας είναι για όλους ανεξαιρέτως,

το οποίο όμως σημαίνει, ότι χρειάζεται μικρή προετοιμασία (σωματική και εξοπλισμού).

  1. ΛΟΙΠΑ

Μετά το πέρας του ορειβατικού προγράμματος θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για γεύμα-ανάπαυση στο χωριό Άνω Πορόια για 2ω περίπου. Αναχώρηση και επιστροφή για Λάρισα κατόπιν οδηγίας του αρχηγού της εκδρομής, με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Στην τιμή της εκδρομής (70ευρώ τα μέλη και 75 ευρώ τα μη μέλη) περιλαμβάνονται: μεταφορά με πολυτελές πούλμαν και μία(1) διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο «SIRIS HOTEL».

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικού χώρους, επιπλέον γεύματα και ποτά, δημοτικός φόρος διαμονής (3 ευρώ ανά δωμάτιο τη βραδιά).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

          Αποτελεί βασική προϋπόθεση για το σύλλογό μας η τήρηση του εκδρομικού-ορειβατικού προγράμματος, σύμφωνα με την καθοδήγηση του αρχηγού της εκδρομής, και η τήρηση όλων των μέτρων ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από όλους τους εμπλεκόμενους. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα, σε λόγους που άπτονται της ασφάλειας.

Τέλος, σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΒΑΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

 

Κοινοποίηση
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email