Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κεφαλονιά – Αίνος (1628μ)

15 Ιουνίου, 2019 - 17 Ιουνίου, 2019

Η Κεφαλονιά, ή αλλιώς Κεφαλληνία, είναι νησί του Ιονίου πελάγους κι ανήκει στα Επτάνησα. Είναι το έκτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί στην Ελλάδα μετά την Κρήτη, την Εύβοια, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Χίο. Είναι επίσης το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων και το τρίτο σε πληθυσμό μετά την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η ημέρα, Σάββατο : Λάρισα – Κυλλήνη – Κεφαλονιά
Αναχώρηση από τη Λάρισα αργά το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου στις 23:00μμ από το χώρο της λαϊκής της Τετάρτης, όπου με σύντομες ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Ιουνίου στην Κυλλήνη.
Επιβίβαση σε πλοίο της εταιρείας Levante Ferries στις 07:15πμ και άφιξη στην Κεφαλονιά στις 08:45πμ.
Στη συνέχεια θα ανέβουμε βορειότερα στη Σάμη (27χλμ) για να επισκεφτούμε το σπήλαιο Δρογκαράτη όπου η ακουστική του και οι ιριδίζουσες αποχρώσεις, αφήνουν στον επισκέπτη εικόνα μοναδική. Ακολουθεί η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης όπου οι αποχρώσεις στα τοιχώματα και τα νερά σου σπηλαίου μαγεύουν την ψυχή. Η ξενάγηση / βαρκάδα στη λίμνη πρέπει να γίνει τις ώρες μεσουράνησης του ήλιου (11πμ-13μμ) όπου οι ακτίνες πέφτουν σχεδόν κάθετα στα νερά και δίνουν εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.
Επιστροφή στη Σάμη και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Αργότερα θα ξεκινήσουμε για τα Κουντουράτα όπου θα τακτοποιηθούμε (μετά τις 14:00μμ) στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού και θα επιστρέψουμε νωρίς στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

2η ημέρα, Κυριακή : Κεφαλονιά – Ανάβαση στον Αίνο
Πρωινό νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την ανάβαση μας στον Aίνο. Για την ομάδα που θα κάνει την πλήρη διαδρομή (1η ομάδα) το πρωινό θα δοθεί στις 06:30πμ και στις 07:00πμ θα αναχωρήσουμε για το χωριό Τσακαρισιάνος, κοντά στο οποίο θα ξεκινήσει η ανάβαση (από τα 550μ υψόμετρο), στην κορυφή Μέγας Σωρός (στα 1628μ). Η διαδρομή έχει μήκος 6,5χλμ και 1100μ υψομετρική διαφορά. Η θέα από την κορυφή είναι μαγευτική καθώς μπορεί κανείς να δει σχεδόν όλα τα νησιά του νότιου Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο.
Η ομάδα που δε θα ορειβατήσει πολύ (2η ομάδα) θα πάρει το πρωινό στις 08:30πμ και στις 09:00πμ θα ανέβει με το λεωφορείο στο βουνό. Η άσφαλτος πηγαίνει στο περιβαλλοντικό κέντρο Αίνου και συνεχίζει έως το κέντρο εκπομπής. Από εκεί η κορυφή του Αίνου απέχει 2χλμ / 30-40’ περπάτημα. Στην κορυφή θα συναντηθούν οι δύο ομάδες και μπορούν να γυρίσουν με το λεωφορείο και όσοι ορειβάτες δεν επιθυμούν να συνεχίσουν άλλο με την υπόλοιπη ομάδα.
Στη συνέχεια της ορειβατικής διάσχισης (1η ομάδα), αρχίζει η κατάβαση περνώντας κάτω από τη δεύτερη κορυφή του όρους (1600μ) και από την κορυφή Κρουκουμπιάς (1508μ) από την οποία σε μικρή απόσταση υπάρχει το σπήλαιο Νύφι. Η διαδρομή σε λίγο περνά κοντά από το δεύτερο και μεγαλύτερο σπήλαιο Πετάσι και μετά βγαίνει σε δρόμο. Σύντομα συναντούμε την έρημη μονή της Ζωοδόχου Πηγής Αργινίων (υψόμετρο 850μ) με μεγάλο καλοσυντηρημένο καθολικό. Εκεί υπάρχει πηγή με τρεχούμενο πόσιμο νερό και συνεχίζοντας νότια φτάνουμε στο χωριό Κολαίτης και μετά στην κεντρική άσφαλτο για το Αργοστόλι (υψόμετρο 300μ).
Η συνολική διαδρομή έχει μήκος 20,7χλμ με αρκετές υψομετρικές διαφορές ανάβασης/κατάβασης και επομένως απαιτεί πολλές ώρες πορείας.
Από εκεί θα μας παραλάβει το λεωφορείο και θα μας μεταφέρει στην παραλία Μακρύς Γιαλός για ένα σύντομο μπάνιο αποκατάστασης. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε και θα γλεντήσουμε όλοι παρέα σε ταβέρνα της περιοχής.

3η ημέρα, Δευτέρα : Κεφαλονιά – Κυλλήνη – Λάρισα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου. Αργότερα θα μεταβούμε στο Αργοστόλι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου και να περπατήσουμε στο λιθόστρωτο εμπορικό πεζόδρομο. Εδώ θα βρούμε παραδοσιακά προϊόντα, αναμνηστικά και πολλές καφετέριες.
Θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το ναό του Αγίου Νικολάου, που είναι ο μοναδικός καθολικός ναός στην Κεφαλονιά και στο τέλος του πεζοδρόμου θα μπούμε στον πύργο του Ρολογιού στην πλατεία Καμπάνας, το οποίο προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη.
Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στο Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε περίπατο στο Βοτανικό Κήπο της Κεφαλονιάς ή στον Κήπο του Νάπιερ και τη γέφυρα Δεβοσέτου (De Bosset), τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.
Η περιήγηση στο νησί θα καταλήξει στον Πόρο πάνω από τον οποίο υπάρχει ωραία βοτσαλωτή παραλία για μπάνιο. Στις 15:00μμ θα αναχωρήσουμε με το πλοίο για την Κυλλήνη και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής για τη Λάρισα.

Παρατήρηση: Ορισμένα αξιοθέατα είναι κλειστά κάποιες ημέρες πχ Αρχαιολογικό μουσείο κλειστό τη Δευτέρα, Λαογραφικό κλειστό την Κυριακή κλπ. Μουσεία και σπήλαια έχουν είσοδο. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να υποστεί μερική τροποποίηση εάν κριθεί αναγκαίο.

Επιπλέον πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου Μανδηλαρά 5Β, τηλέφωνο 2410 250818 καθημερινά 7-9μμ και Τετάρτη 11πμ-13μμ. Αρχηγός της εκδρομής έχει οριστεί ο Πάλλας Αλέξανδρος (2410 410858 και 6974655094).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
15 Ιουνίου, 2019
Τέλος:
17 Ιουνίου, 2019
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση