Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 – ΟΛΥΜΠΟΣ: ΠΡΙΟΝΙΑ ΛΙΒΑΔΑΚΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 – ΟΛΥΜΠΟΣ: ΠΡΙΟΝΙΑ ΛΙΒΑΔΑΚΙ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  1. ΩΡΑ-ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ-ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Στις 07:00 π.μ., αναχώρηση με λεωφορείο από τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ποτ. Πηνειού (διασταύρωση οδών Καλλιθέας-Αθήνας), με προορισμό τον Όλυμπο και τη θέση «Πριόνια(1.100 μ.)». Από εκεί θα ξεκινήσει η ορειβατική μας πορεία, για τη θέση «Λιβαδάκι(2.100 μ.)» από τον Μαυρόλογγο, με επιστροφή από το ίδιο δρομολόγιο.
  2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

        Το μονοπάτι αποτελεί παλιό κτηνοτροφικό άξονα που εξυπηρετούσε κοπάδια που εγκαθίσταντο για το καλοκαίρι στο Λιβαδάκι. Το μονοπάτι είναι καθαρισμένο, σηματοδοτημένο(κόκκινος κύκλος σε άσπρο φόντο) και σε καλή κατάσταση χάρη στην ένταξή του στον αγώνα «OlympusMythicalTrail».

        Η πορεία μας θα έχει ως εξής: Ξεκινάμε από τη θέση «Πριόνια» και για τα πρώτα 2χλμ. ακολουθούμε το μονοπάτι ΠΡΙΟΝΙΑ-ΣΠ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ(σήμανση με σημάδια του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4). Λίγο μετά το χαρακτηριστικό κιόσκι(θέση «Πηγαδούλι» 1.350μ.), συναντούμε τη διασταύρωση με σήμανση «ΜΑΥΡΟΛΟΓΓΟΣ-ΛΙΒΑΔΑΚΙ». Στη συνέχεια, το μονοπάτι στενεύει και κατηφορίζουμε προς το ρέμα του Μαυρόλογγου(άνω τμήμα του ποτ. Ενιπέα). Κατόπιν περνάμε διαδοχικά κατά την πορεία μας το ρέμα «Μελιτζάνη», ράχη «ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ», και την «Φαρδιά Χούνη» που μας οδηγεί στη θέση «ΛΙΒΑΔΑΚΙ».

        Στη θέση «ΛΙΒΑΔΑΚΙ» υπάρχει ένα μικρό κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται για καταφύγιο ανάγκης(5 ατόμων) και ανήκει στον ορειβατικό σύλλογο Λιτοχώρου(ΕΟΣ Λιτοχώρου).

  1. ΟΜΑΔΕΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ

        α.     1ηΟΜΑΔΑ:

                ΑΡΧΗΓΟΣ: Στέργιος Φαφάνας.

                ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 7ω30’(περίπου) – Ανάβαση 4ω, κατάβαση με αντίστροφη πορεία 3ω30’.

                ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Συνολικά 17χλμ (8,5χλμ έως το Λιβαδάκι).

                ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: +1.000μ.

                ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2. Πληροφοριακά, η διαδρομή αυτής της κατηγορίας είναι κατάλληλη για όλους όσους έχουν μέτρια και πάνω φυσική κατάσταση. Μια τέτοια διαδρομή θα μπορέσουν να την ολοκληρώσουν όλοι. Όσοι όμως δεν είναι προετοιμασμένοι(εξοπλισμός κτλ.) ή δεν έχουν επαφή με κάποιο είδος γυμναστικής, πιθανότατα θα εξουθενωθούν.

        β.     2η ΟΜΑΔΑ(με διαφορά έναρξης 5’ μετά από την 1η ομάδα):

                ΑΡΧΗΓΟΣ: Αποστόλης Δημακόπουλος.

                ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4ω30’(περίπου) επί του δρομολογίου για Λιβαδάκι της 1ης ομάδας – Ανάβαση 2ω30’έως το ρέμα «Μελιτζάνη», κατάβαση με αντίστροφη πορεία 2ω.

                ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Συνολικά 9χλμ (περίπου).

                ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: +600μ(περίπου).

                ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1. Πληροφοριακά, η διαδρομή αυτής της κατηγορίας είναι για όλους ανεξαιρέτως, το οποίο όμως σημαίνει, ότι χρειάζεται μικρή προετοιμασία(σωματική και εξοπλισμού).

  1. ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απευθυνθείτε για τις αιτήσεις σας στη γραμματεία του συλλόγου στο τηλέφωνο 2410250818 ή απευθείας στα γραφεία, Τρίτη έως Παρασκευή 19:00-21:00(Μανδηλαρά 5Β, Λάρισα, 2ος όροφος). Τυχόν ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 20:00μ.μ., αλλιώς θα πρέπει να καταβληθεί η συνδρομή της εκδρομής(12 ευρώ για τα μέλη-14 ευρώ για τα μη μέλη).
  2. ΔΙΑΦΟΡΑ

Για οτιδήποτε έκτακτο το Σάββατο ή την Κυριακή(πρωί) της εκδρομής, οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στο αρχηγό του ορειβατικού τμήματος Στέργιο Φαφάνα στο τηλέφωνο 6947729169 ή στο προσωπικό VIBER-MESSENGER, όπως και στον επόπτη εκδρομών Αποστόλη Δημακόπουλο στο 6972084179.

  1. ΛΟΙΠΑ

        Μετά το πέρας του ορειβατικού προγράμματος όλων των ομάδων, θα ακολουθήσει γεύμα-ανάπαυση στο Λιτόχωρο για 1ω περίπου. Αναχώρηση και επιστροφή για Λάρισα, κατόπιν οδηγίας των αρχηγών της εκδρομής.

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

          Αποτελεί βασική προϋπόθεση για το σύλλογό μας η τήρηση του ορειβατικού προγράμματος, σύμφωνα με την καθοδήγηση των αρχηγών, και η τήρηση όλων των μέτρων ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από όλους τους εμπλεκομένους. Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουνε το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα, σε περίπτωση λόγων ασφαλείας. Τέλος, σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΒΑΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Κοινοποίηση
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email