Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακό και θορυβώδες το Πάσχα στο νησί των Φαιάκων την όμορφη Κέρκυρα, με την φύση να είναι ντυμένη στα πράσινα, με τις ευωδιές των λουλουδιών, η πόλη μας υποδέχεται για το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός. Οι φιλαρμονικές, η περιφορά των 33 επιταφίων από το μεσημέρι έως το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ο <σεισμός> και η <πρώτη Ανάσταση>, η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα, το σπάσιμο των <Μπότηδων>, τα σουβλιστά αρνιά και το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και οι χορευτές την Κυριακή, μας υπόσχονται ένα μαγευτικό Πάσχα.

Η εκδρομή αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 14 – 17 Απριλίου,με διαμονή στο ξενοδοχείο Labrada Sandy Beach Resort 4* (all inclusive).

Πληροφορίες στα γραφεία μας Μανδηλαρά 5β,Δευτέρα – Παρασκευή 7-9 μμ. και στα τηλ. 2410250818 και 6937063033 Μητρούλα Ελένη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΛΑΡΙΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.30. Μέσω Τρικάλων-Καλαμπάκας-Ιωαννίνων και με ενδιάμεση στάση για καφέ άφιξη στην Ηγουμενίτσα και απόπλους για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μεσημεριανό φαγητό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή για βόλτα στο γραφικό χωριό της Μεσσογγής. Βραδυνό φαγητό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη της Κέρκυρας. Παρακολούθηση της περιφοράς των Επιταφίων της πόλης στην πλατεία Σπιανάδα (τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων) και του Επιταφίου της Μητρόπολης, ο οποίος συνοδεύεται από φιλαρμονικές και χορωδίες, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΧΙΛΛΕΙΟ-ΔΑΣΙΑ-ΥΨΟΣ

Πρωινό και παρακολούθηση της «Πρώτης Ανάστασης » στη Πλατεία Σπιανάδα. Θα δούμε την Λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα, σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου και θα παρακολουθήσουμε το γνωστό έθιμο του νησιού με την ρίψη των «μπότηδων» (στάμνες συνήθως γεμάτες με νερό) από τα μπαλκόνια. Επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο (εφόσον είναι ανοιχτό), το μεγαλοπρεπές παλάτι της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, γνωστή ως Σίσσυ, με τους πλούσιους κήπους , τα εντυπωσιακά εκθέματα, τη θαυμάσια θέα και αγάλματα του αγαπημένου της ήρωα Αχιλλέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για το Κανόνι, με τη μαγευτική θέα προς τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών (του 17ΟΥ αιωνα) και το Ποντικονήσι. Χρόνος στη διάθεσή σας για περιήγηση στα γραφικά καντούνια και στο περίφημο «Λιστόν». Το βράδυ παρακολούθηση της πιο γνωστής Ανάστασης στην Ελλάδα με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Στη συνέχεια μας περιμένει στο ξενοδοχείο το πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με την μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ-ΔΑΣΙΑ- ΥΨΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωινό και χρόνος στο ξενοδοχείο να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τους ουζομεζέδες στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου ψήνοντας τον οβελία με μουσική και παραδοσιακούς χωρούς. Μεσημεριανό πασχαλινό γεύμα με μουσική και παραδοσιακούς χωρούς. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Παλαιοκαστρίτσα, την πιο φημισμένη παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας με έναν συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας . Στη συνέχεια θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην πόλη, (περνώντας από τις παραθαλάσσιες περιοχές Δασιά, Ύψος), και θα έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Πρόγευμα και βόλτα για καφέ στις όμορφες Μπενίτσες . Αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Mε τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Λάρισα το βράδυ.

Κοινοποίηση
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email