Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης

ΞΑΝΘΗ–ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΔΡΑΜΑ 09 & 10/12/2023

ΞΑΝΘΗ–ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΔΡΑΜΑ 09 & 10/12/2023

1η ΜΕΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ – ΞΑΝΘΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

  Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί στις 07:00 στα ΚΤΕΛ (τέρμα Ολύμπου), επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση. Με μικρή στάση  στον Κορινό , άφιξη  στην Ξάνθη, μια πόλη που διατηρεί τον ιδιόμορφο γραφικό της χαρακτήρα. Χρόνος για επίσκεψη στο τοπικό παζάρι που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ανάπτυξης της υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Προσελκύει όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

  Επόμενη στάση το Πόρτο Λάγος που βρίσκεται στα όρια των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος. Πρόκειται για ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου να ξεχωρίζει. Χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε. Αναχώρηση για την Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση  στην πόλη.

Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΑΓ. ΛΥΔΙΑ – ΔΡΑΜΑ – ΛΑΡΙΣΑ

  Πρωινό και αναχώρηση για τη Μαρώνεια, μια σπουδαία ιστορική κωμόπολη, χτισμένη στην περιοχή που υπήρχε η συνώνυμή της αρχαία πόλη, μια από τις ισχυρότερες πολιτείες του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η Μαρώνεια παραμένει σήμερα ένα μεγάλο κεφαλοχώρι στο οποίο αξίζει να ανακαλύψετε τα σημάδια που μαρτυρούν τα χρόνια της ακμής. Τότε που οι Μαρωνίτες διέπρεπαν ως σπουδαίοι έμποροι και τραπεζίτες στα διάφορα κέντρα του Ελληνισμού, όπως στην Οδησσό, στην Τεργέστη, στην Αλεξάνδρεια, στην Κωνσταντινούπολη. Ανηφορίστε στα δρομάκια πάνω από την πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο για να δείτε αρκετά εξαιρετικά δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής από τα οποία ξεχωρίζουν τα αρχοντικά του Ταβανιώτη, του Χατζηαλέξη, του Πανδρευμένου και του Καράβα.

  Συνεχίζουμε για τις Κρηνίδες όπου βρίσκεται το μοναδικό, μνημειώδες προσκύνημα της ισαποστόλου αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, μνημείο σύγχρονο, εμπνευσμένο από τη σημαντική παρουσία του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή. Στην όχθη του ποταμού, στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση έγινε η βάπτιση της Λυδίας, υπάρχει και υπαίθριο βαπτιστήριο, σε σχήμα σταυρού, όπως εκείνα που σώζονται στις παλιοχριστιανικές βασιλικές των Φιλίππων. Επόμενος προορισμός μας είναι η Δράμα . Θα περιηγηθούμε στη φαντασμαγορική Ονειρούπολη, στο Δημοτικό κήπο της Δράμας. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό (με έξοδα που δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της εκδρομής) στο άλσος της Αγίας Βαρβάρας  και επιστροφή  στη Λάρισα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο,
  • 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ HOTEL”, κατηγορίας 3* στην KOMOTHNH.
  • Εκδρομές – Περιηγήσεις βάση του προγράμματος και
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Επιπλέον γεύματα , εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν η αρχηγός το κρίνει απαραίτητο.

Κοινοποίηση
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email